September 12, 2024

Borealis lähtee ensimmäisten yritysten joukossa mukaan Ympäristöministeriön kiertotalouden green dealiin

  • Ympäristöministeriön kiertotalouden green dealin tavoitteet ja kehityssuunnat ovat hyvin linjassa Borealiksen kestävyystavoitteiden kanssa
  • Borealiksen näkemys on, että tulevaisuuden pitää pohjautua kiertotalouteen ja pyrkii muuttamaan toimintansa aidosti kiertotalouteen perustuvaksi EverMinds™ toiminta-ajatuksen mukaisesti.
  • Borealis kehittää jatkuvasti energiatehokkuuttaan parantaakseen toiminnan ympäristö- ja ilmastovaikutuksia ja pysyäkseen kilpailukykyisenä

Borealis lähtee mukaan tänään julkistettuun Ympäristöministeriön kiertotalouden green dealiin (KGD), jossa vapaaehtoiset sitoumukset tukevat kiertotalousohjelman luonnonvaratavoitteita, hiilineutraaliutta ja kestävän talouden edistämistä. Green deal -sitoumus on luontevaa jatkoa Suomen Borealiksen vetämälle SPIRIT-kehitysohjelmalle, joka etsii keinoja kehittää Suomen muoviteollisuutta kohti uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvaa muovin valmistusta, hiilineutraalia tuotantoa ja toimivaa muovien kiertotaloutta.

”Kiertotalouden green deal on erittäin tervetullut. Sen asettamat tavoitteet ja kehityssuunnat ovat hyvin linjassa Borealiksen kestävyystavoitteiden ja EverMinds™ -toiminta-ajatuksen kanssa. Green deal tuo pitkälle tähtäävää näkemystä, miten Suomi haluaa kehittyä kestävämpään suuntaan. Pitkäjänteisyys on välttämätöntä, kun Borealis ja sen kaltaiset yritykset kehittävät uutta liiketoimintaa ja harkitsevat niihin liittyviä investointeja”, painottaa Jaakko Tuomainen, Borealiksen SPIRIT-kehitysohjelman päällikkö.

Muoviteollisuus on energiaintensiivinen ala, jossa kiertotaloutta tulee merkittävästi parantaa


Borealis valmistaa Porvoossa polyeteeni- ja polypropeenimuovia, jotka ovat laajasti käytössä yhteiskunnassa ja erinomaisesti kierrätettäviä. Borealiksen green deal -sitoumuksen ensimmäinen osa liittyy yrityksen tavoitteeseen korvata neitseellisistä raaka-aineista valmistettua muovia kierrätysmuovilla: Borealis aikoo käyttää vähintään 30 kilotonnia suomalaista muovijätettä raaka-aineena vuonna 2035.

Muovinkierrätyksen arvoketju vaatii laajaa kumppaniverkostoa: toimijoita tarvitaan niin jätteen keräykseen, lajitteluun kuin muovijätteen jalostukseenkin. ”Borealikselle luontevin rooli on jatkossakin muovin valmistus. Me haluamme valmistaa laadukasta kierrätysmuovia kumppaneilta hankitusta jätepohjaisesta raaka-aineesta. Suomalainen muovijäte tulee kierrättää Suomessa”, Jaakko Tuomainen sanoo.

Borealis kuuluu energiavaltaiseen teollisuuteen ja kehittää jatkuvasti energiatehokkuuttaan parantaakseen toiminnan ympäristö- ja ilmastovaikutuksia sekä pysyäkseen kilpailukykyisenä. Borealis tukee "Energiatehokkuus ensin" -periaatetta ja toisena KGD-sitoumuksenaan se aikoo parantaa energiatehokkuutta 360 GWh:lla vuodesta 2022 vuoteen 2035. ”Borealis näkee energiatehokkuuden keskeisenä osana hiilineutraalia tuotantoa. Energian käytön vähentäminen on yksi pitkän aikavälin kestävyystavoitteistamme, jonka avulla luomme merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään Borealiksen tarkoituksen mukaisesti”, toteaa Satu Kosonen-Kaija, Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja.

LOPPU

Lisätietoja:
Jaakko Tuomainen
SPIRIT-kehitysohjelman päällikkö
Borealis Polymers Oy
sähköposti: jaakko.tuomainen@borealisgroup.com
puh: 050-3794 525

Borealis, viestintä
viestinta@borealisgroup.com

Borealis

Borealis on yksi maailman johtavista edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen toimittajista. Euroopassa Borealis on myös polyolefiinien kierrätyksen innovatiivinen johtaja ja merkittävä peruskemikaalien tuottaja. Hyödynnämme polymeeriasiantuntemustamme ja vuosikymmenten kokemustamme tarjotaksemme arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja keskeisille teollisuudenaloille, muun muassa kuluttajatuotteisiin, energiaan, terveydenhuoltoon, infrastruktuuriin ja liikkumiseen.

Borealiksella on asiakkaita yli 120 maassa ja pääkonttori Wienissä, Itävallassa. Borealiksen henkilöstömäärä on noin 6000. Vuonna 2023 nettovoittomme oli 216 miljoonaa euroa. OMV, integroitu energia-, polttoaine- & raaka-aine- ja kemikaaliyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Wienissä Itävallassa, omistaa 75 % osakkeistamme. Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sijaitseva Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) omistaa loput 25 prosenttia.

Luodessamme merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään perustanamme on sitoutumisemme turvallisuuteen, henkilöstöön, innovaatioihin ja teknologiaan sekä toiminnan erinomaisuuteen. Vauhditamme siirtymistä polyolefiinien kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme palvellaksemme paremmin asiakkaitamme kaikkialla maailmassa. Toimintaamme täydentää kaksi tärkeää yhteisyritystä: Borouge (kumppanina ADNOC, pääkonttori Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina TotalEnergies, Yhdysvallat).

www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Ota yhteys

Tiina Paulamaki

Regional Communications Expert

+358 9 3949 3003

tiina.paulamaki@borealisgroup.com