Uusiutuvat raaka-aineet näkyvät prosessi-insinöörin työssä jatkuvasti enemmän
Janika Hakkarainen, prosessi-insinööri
Prosessi-insinöörinä uusiutuviin raaka-aineisiin liittyvät projektit työllistävät minua jatkuvasti enemmän ja enemmän. Parasta aikaa olen mm. mukana mielenkiintoisessa projektissa, jossa valmistelemme muutoksia Porvoon tuotantopaikkakunnan petrokemian laitoksemme krakkausuuneihin. Uunien uudistukset ovat käynnissä ja tehtävien toimenpiteiden myötä pystymme ottamaan vastaan uusiutuvia raaka-aineita entistä laajemmin ja tehokkaammin.
Omassa työssäni teen esiselvityksiä juuri tämänkaltaisten hankkeiden vaatimuksista: Mitä toimenpiteitä tehtävät investoinnit vaativat, millaiset ovat kustannukset ja millä aikataululla hankkeet on mahdollista toteuttaa. Lisäksi toimin teknisenä yhteyshenkilönä projektien ollessa käynnissä.
Uusiutuvat raaka-aineet näkyvät tulevaisuudessa kaikkialla laitoksella
Kun uusiutuvien raaka-aineiden käyttö lisääntyy, näkyy se meidän kaikkien borealislaisten työssä. Kokonaisuus vaatii paljon kehitystyötä. Raaka-aineiden hankinta voi tulevaisuudessa myös pirstaloitua nykyisestä ja se voi lisätä resurssien tarvetta. Lisäksi uusien raaka-aineiden käyttö vaatii alkuvaiheessa entistä intensiivisempää valvontaa. Ja kuten sanottua, prosesseihin ja laitoksiin tehtävät muutokset vaativat paljon suunnittelua ja käytännön toteutus monia konkreettisia muutostöitä.
Työtä riittää siis paljon, ja omaa tietotaitoa on hyvä pitää aktiivisesti ajan tasalla. Siihen Borealis antaa oivat mahdollisuudet jo itsessään. Tietoa strategiastamme ja sitä kautta mm. mahdollisista uusiutuvista raaka-aineista on runsaasti saatavilla koko henkilöstöllemme. Meillä on paljon koulutuksia, infotilaisuuksia sekä sisäinen koulutusportaali, jota olen useasti hyödyntänyt. Tulevaisuudessa kaipaamme varmasti myös uusia osaajia.
Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla vallitsee uteliaisuuden ilmapiiri
Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnalla olemme uteliaita kehittämään toimintaamme jatkuvasti. Mielestäni meillä vallitsee hyvä tekemisen meininki. Olen innoissani tulevaisuuden muutoksista ja koen, että työni on aidosti merkityksellistä. On tärkeää olla utelias ja innovatiivinen, jotta löydämme vastauksia mm. uusiutuvien raaka-aineiden tuomiin haasteisiin.
Porvoon tuotantopaikkakunnalla etumme on olla ketterä ja joustava muuntautumaan sekä ottamaan vastaan uusia raaka-aineita verrattain lyhyelläkin aikajänteellä. Olen varma, että tulevaisuudessa kykenemme tekemään uusiutuviin raaka-aineisiin pohjautuvaa tuotetta kustannustehokkaasti ja huippulaatuisesti.
Blogin kirjoittaja Janika Hakkarainen työskentelee tekninen kehitys ja projektit -tiimin prosessi-insinöörinä Porvoon Kilpilahdessa. Hänen ja muiden borealislaisten uteliaisuus vie meitä jatkuvasti eteenpäin kohti entistäkin vastuullisempaa tulevaisuutta.
Lisätietoja
- Jatkuvaa työtä hiilijalanjäljen pienentämiseksi
- Kiertotaloutta akselilla Itä-Uusimaa – Intia
- Muovi avaa mahdollisuuksia matkalla kohti kokonaisvaltaisempaa kiertotaloutta
- Matka kohti uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä on toden teolla alkanut
- Borealiksella kaiken lähtökohtana on turvallisuus – ja se on jatkuva matka
- Vihreä siirtymä on käytännön tekoja
- Muovi – osa ongelmaa vai ratkaisua?
- Muovin valmistaminen on murroksessa ja siinä kiertotalouden rooli on valtava
- Keep discovering ja uteliaisuus näkyvät vahvasti Borealiksen turvallisuudessa
- Energiatehokkuus on kaikkien huulilla – myös Borealiksella