April 09, 2021

Borealiksen fenoli ja aromaatit –yksikön seisokilla turvataan laitosten luotettava ja turvallinen toiminta tulevaisuudessa

  • Borealiksen fenoli ja aromaatit -yksikön seisokki alkaa huhtikuun puolessa välissä.
  • Seisokilla turvataan laitosten luotettava, tehokas ja turvallinen toiminta vuosiksi eteenpäin.
  • Seisokkia varten on tehty mittava koronavarautumissuunnitelma, jolla pyritään varmistamaan kaikille alueella toimiville terveellinen ja turvallinen työympäristö.

Borealiksen fenoli ja aromaatit -yksikön seisokki alkaa huhtikuun puolessa välissä. Seisokin aikana tehdään erilaisia huolto- ja kunnossapitotöitä sekä investointeja. Huolto- ja kunnossapitotöihin kuuluu mm. prosessilaitteiden puhdistuksia ja määräaikaishuoltoja sekä painelaite- ja turvalaitejärjestelmien määräaikaishuoltoja. Investoinneilla uusitaan laitosten laitekantaa tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi. Borealiksen oman henkilöstön lisäksi seisokissa työskentelee työntekijöitä noin 65:stä palvelutoimittajayrityksestä.

Turvallisuus on Borealiksella aina ykkösasia. Seisokin sujuminen suunnitelmien mukaan, turvallisesti ja häiriöttömästi on pyritty varmistamaan huolellisella suunnittelulla, joka on aloitettu jo kaksi vuotta sitten. Seisokkia varten on myös tehty kattava koronavarautumissuunnitelma ja seisokin ajaksi sovituilla toimenpiteillä pyritään varmistamaan kaikille alueella toimiville terveellinen ja turvallinen työympäristö. Viranomaisohjeiden lisäksi seisokkityömaalla on mm. suojamaskin käyttöpakko, kaikilta seisokissa työskenteleviltä edellytetään negatiivista koronatestitulosta ja seisokkityöntekijöille tullaan tekemään säännöllisesti koronatestauksia.

Fenoli ja aromaatit -yksikön pysäytys ja käynnistys ei normaalisti aiheuta suurempaa soihdutusta tai muuta häiriötä lähiympäristölle mutta seisokkitöiden aikana laitoksilta saattaa kuulua normaalia enemmän melua. Lisäksi liikenne Kilpilahteen johtavilla teillä lisääntyy, koska seisokki työllistää myös ulkopuolisia henkilöitä. Seisokkiin liittyvistä asioista tiedotetaan tarvittaessa Kilpilahden alueen yhteisillä kotisivuilla www.kilpilahti.fi.

LOPPU

Median yhteyshenkilö:
Tiina Paulamäki
Viestintäasiantuntija
puh. 050-3794031
sähköposti: tiina.paulamaki@borealisgroup.com

Borealis:

Borealis kuuluu maailman johtaviin edistyneiden ja kiertotalouteen liittyvien polyolefiiniratkaisujen toimittajiin ja on Euroopan markkinajohtaja peruskemikaaleissa, lannoitteissa ja muovin mekaanisessa kierrätyksessä. Polymeeriasiantuntemuksemme ja vuosikymmenten kokemuksemme avulla tarjoamme keskeisille teollisuudenaloille arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja. Uudistumme kohti kestävämpää elämää: vauhditamme siirtymistä kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme perustanamme sitoumuksemme turvallisuuteen, ihmisiin ja erinomaisuuteen.

Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa, henkilöstömäärä on 6800 ja toimintaa on yli 120 maassa. Vuonna 2020 Borealiksen liikevaihto oli 6,8 miljardia euroa ja tulos 589 miljoonaa euroa. Itävaltalainen, kansainvälisesti toimiva öljy- ja kaasuyhtiö OMV omistaa Borealiksesta 75 %, ja loput 25 % omistaa Abu Dhabissa sijaitseva Mubadala investointiyhtiönsä kautta. Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa yhteistyössä kahden yhteisyrityksensä kanssa: Borouge (kumppanina Abu Dhabi National Oil Company eli ADNOC, Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina Total, Yhdysvallat).

Borealis Porvoossa:
Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunta on täysin integroitu petrokemian keskittymä, joka muodostuu kuudesta tuotantolaitoksesta. Näihin kuuluvat krakkeri, jossa valmistetaan olefiinejä (eteeni, propeeni ja butadieeni), fenoli ja aromaatit –yksikkö, kaksi polyeteenilaitosta (joista toinen on Borstar®-laitos), polypropeenilaitos ja sekoitelaitos. Borealis Porvoon valmistamat muoviraaka-aineet menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputkenpäällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Borealis Porvoon toimintoihin kuuluu myös Innovaatiokeskus, joka on keskittynyt katalyyttien ja prosessien tutkimukseen, sisältäen katalyytti- sekä Borstar PE ja PP –koetehtaat. Asiakaspalvelukeskus palvelee suomalaisia, pohjoismaalaisia ja Baltian maiden asiakkaita sekä tuotejakelijoita ympäri Eurooppaa. Suomen Borealiksen henkilöstömäärä on noin 900.

Fenoli ja aromaatit -yksikkö:
Borealiksen fenoli ja aromatit -yksikkö on käynnistynyt 1981. Laitoksen kaupallisia tuotteita ovat fenoli, asetoni ja asetofenoni, joita käytetään raaka-aineina esimerkiksi erikoismuovien ja liimojen tuotannossa. Yksikön tuotannosta viennin osuus on noin 95%. Yksikössä valmistetaan myös ISCC Plus -massatasesertifioitua fenolia uusiutuvista raaka-aineista.
Lue lisää:

www.borealisgroup.com
www.borealiseverminds.com
www.stopoceanplastics.com

Baystar on Borealis AG:n rekisteröity tavaramerkki.
Borstar on Borealis AG:n rekisteröity tavaramerkki.

Get In Touch

Tiina Paulamaki

Regional Communications Expert

+358 9 3949 3003

tiina.paulamaki@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local