August 11, 2017

Borealiksen nestekaasuluolaprojekti on valmistunut

Borealis on saanut valmiiksi merkittävän investoinnin Porvoon tuotantopaikkakunnalla.

Borealis, johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa, on saanut valmiiksi merkittävän investoinnin Porvoon tuotantopaikkakunnalla. Juuri valmistunut, 28 miljoonan euron arvoinen investointi käsittää nestekaasun (LPG, liquefied petroleum gas) varastointiin tarkoitetun kalliosäiliön rakentamisen petrokemian tehtaiden alueelle. Hanke tukee yrityksen strategiaa siirtyä kohti kevyempiä raaka-aineita sekä parantaa toimitusvarmuutta ja tuotannon kilpailukykyä toimipaikalla.

Nestekaasuluolainvestointi tukee osaltaan jatkuvaa, turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta liiketoimintaa. Luola mahdollistaa nestekaasun tuonnin jatkossa sekä rautateitse säiliövaunuilla että meriteitse jäähdytetyillä laivoilla ja lisää näin nestekaasun hyödyntämismahdollisuuksia raaka-aineena. Nestekaasun käsittelyn ja varastoinnin turvallisuus paranee, kun nestekaasua varastoidaan jatkossa vähemmän maanpinnan yläpuolella säiliövaunuissa.

Luolan rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2015. Projekti toteutettiin turvallisesti ja se valmistui alkuperäisessä aikataulussaan ja budjetissaan. Sekä ensimmäinen juna- että laivakuljetus vastaanotettiin onnistuneesti heinäkuussa 2017 ja luola saatiin käyttöön.

"Strategisesti tärkeä ja haastava projekti on saatu onnistuneesti päätökseen ja luola on nyt otettu käyttöön. Tämän investoinnin toteutuminen luo osaltaan edellytyksiä Borealiksen Porvoon tuotantopaikkakunnan jatkokehittämiselle tulevina vuosina", kertoo petrokemian tuotantojen päällikkö Marjo Äijälä.

Luolan kokonaistilavuus on 150 000 kuutiometriä. Luolaan varastoidaan pääasiassa butaania, mutta myös propaani-butaaniseos sekä puhdas propaani ovat mahdollisia vaihtoehtoja. Nestekaasua käytetään raaka-aineena olefiinituotannossa, jossa valmistetaan raaka-aineita polyeteenin ja polypropeenin valmistukseen.

LOPPU

Lisätietoja:

Heli Poikonen, viestintäasiantuntija
Puhelin: 09-3949 3004
sähköposti: heli.poikonen@borealisgroup.com

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6.600 eri puolilla maailmaa ja toimintaa yli 120 maassa. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 7,2 miljardia euroa ja tulos 1 107 miljoonaa euroa. Mubadala investointiyhtiönsä kautta omistaa Borealiksesta 64 % ja loput 36 % omistaa itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV. Yhteistyössä Borougen kanssa Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys. www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com