July 26, 2022

Borealis eist opheldering na berichten over mensenhandel op bouwwerf Kallo

Borealis heeft de tussenkomst van de Belgische autoriteiten bij IREM-Ponticelli vernomen. IREM-Ponticelli is de aannemer die toezicht houdt op de bouw van de nieuwe propanedehydrogenatie (PDH)-installatie in Kallo.

Borealis heeft de tussenkomst van de Belgische autoriteiten bij IREM-Ponticelli vernomen. IREM-Ponticelli is de aannemer die toezicht houdt op de bouw van de nieuwe propanedehydrogenatie (PDH)-installatie in Kallo. Borealis eist van alle aannemers en zakenpartners van Borealis dat zij alle wettelijke voorschriften, met inbegrip van de arbeidswetgeving, volledig naleven. Borealis beschouwt de respectvolle behandeling van alle mensen die met en voor de onderneming werken als haar absolute prioriteit, en eist van IREM-Ponticelli volledige transparantie.

Voor alle duidelijkheid, de huidige zaak heeft geen betrekking op de werknemers van Borealis, maar op de werknemers van de tijdelijke joint venture van Irem S.p.a. en Ponticelli S.A.S., hierna IREM-Ponticelli. Deze joint venture is, zoals elke andere aannemer of zakenpartner van Borealis, contractueel verplicht om zich op een ethische en conforme manier te gedragen, zoals duidelijk uiteengezet in de Borealis Code of Business Conduct.

Borealis is verbaasd en verontwaardigd te vernemen over de beschuldigingen van mensenhandel die momenteel in de media circuleren.

We hebben een task force opgericht om de zaak te onderzoeken. Wij eisen volledige transparantie en openheid van zaken door IREM-Ponticelli. In afwachting zal Borealis verdere acties van haar kant evalueren en belooft zij haar volledige medewerking aan de autoriteiten.

Borealis kan niet namens de contractor spreken, en kan daarom op dit moment geen verdere details verstrekken.

END

Mediacontacten:

Anne Cornelissen
Expert Communications
tel.: +32 475 56 02 31
of + 32 11 45 90 66
e-mail: anne.cornelissen@borealisgroup.com

Downloads

Borealis is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en duurzame polyolefinenoplossingen, alsook Europees koploper in het recycleren van polyolefinen. In Europa zijn we marktleider in basischemicaliën en meststoffen. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.
We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn.

Met hoofdzetel in het Oostenrijkse Wenen stellen we momenteel 6.900 medewerkers tewerk in ruim 120 landen. In 2021 boekten we een totale omzet van 12.342 miljard euro en een nettowinst van 1.396 miljoen euro. Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV heeft 75% van onze aandelen in handen. De overige 25% is in handen van een holdingmaatschappij van Mubadala uit Abu-Dhabi. We leveren diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, gevestigd in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).
www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

Get In Touch

Anne Cornelissen

Communications Specialist

+32 11 45 90 66

anne.cornelissen@borealisgroup.com