March 26, 2018

Borealis ja UCC allekirjoittivat sopimuksen maailmanlaajuisen polyeteenihankkeen kehittämisestä Kazakstanin presidentin ja Abu Dhabin kruununprinssin läsnä ollessa

Borealis ja United Chemical Company LPP (UCC) ovat allekirjoittaneet sopimuksen maailmanlaajuisen polyeteenihankkeen kehittämisestä. Yhdessä kehitettävään hankkeeseen kuuluu myös Kazakstanissa sijaitseva etaanikrakkeri.

Borealis ja United Chemical Company LPP (UCC) ovat allekirjoittaneet sopimuksen maailmanlaajuisen polyeteenihankkeen kehittämisestä. Yhdessä kehitettävään hankkeeseen kuuluu myös Kazakstanissa sijaitseva etaanikrakkeri.

Samalla yritykset ja Samruk-Kazyna-rahaston toimitusjohtaja Akhmetzhan Yessimov allekirjoittivat valtion tukea koskevan sopimuksen. Sopimuksen allekirjoitti Kazakstanin tasavallan puolesta energiaministeri Kanat Bozumbayev. Yritykset allekirjoittivat myös aiesopimuksen, joka koskee Kazakstanin kansallisen Samruk-Kazyna-hyvinvointirahaston toteuttamaa 500 kilotonnin polypropeenihanketta, jonka rakentaminen on jo käynnissä. Sopimukset allekirjoitettiin juhlavin menoin Abu Dhabissa 24.3.2018. Paikalla olivat Kazakstanin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien energiaministerit, Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbayev sekä Abu Dhabin kruununprinssi Mohammed bin Zayed bin Sultan Al-Nahyan.
 
Borealis-konsernin toimitusjohtaja Mark Garrett ja UCC:n toimitusjohtaja Zhenis Osserbay allekirjoittivat yhteisen kehittämissopimuksen ja aiesopimuksen 24.3.2018.   

Ennen sopimusten allekirjoittamista hankkeelle oli tehty alustava kannattavuustutkimus hyvin tuloksin. Seuraavana vuorossa on varsinainen kannattavuustutkimus, jonka odotetaan valmistuvan alkuvuodesta 2019. Borealis ja UCC perustavat paikallisen yhteisyrityksen sen jälkeen, kun hankkeen kannattavuus on varmistunut*.  

Kehittämissopimus kattaa etaanikrakkerin ja kahden Borstar®-polyeteeniyksikön rakentamisen sekä alustavat investoinnit krakkerin laajentamiseen. Hankkeen kohteen kokonaiskapasiteetti on 1,250 kilotonnia. Lopullinen investointipäätös ajoittunee vuoteen 2020 ja toiminnan käynnistyminen vuoteen 2025.  

Strategisen kumppanuutensa myötä Borealis ja UCC kartoittavat mahdollisuuksia kehittää Kazakstanin polyolefiiniteollisuutta.    

”Hanke tukee kansallista petrokemia-alan kehittämisstrategiaa ja luo Kazakstanille jalansijaa globaaleilla polyolefiinimarkkinoilla,” Samruk-Kazyna-rahaston toimitusjohtaja Akhmetzhan Yessimov sanoo.
 
”Hanke vahvistaisi merkittävästi Borealiksen asemaa IVY-maiden markkinoilla. Maantieteellisesti meitä lähellä olevien IVY-maiden kasvuluvut ovat Länsi-Euroopan maita korkeampia, ja ne tarjoavat Borstar-teknologiaan perustuvalle polyeteeniliiketoiminnalle erinomaiset kehittymismahdollisuudet,” Borealis-konsernin toimitusjohtaja Mark Garrett kommentoi.  

”Tämän kokoluokan polyeteenilaitoksen perustaminen olisi merkittävä askel Kazakstanin petrokemia-alalle ja auttaisi meitä kasvattamaan sen arvoa kestävästi ja pitkäjänteisesti,” UCC:n toimitusjohtaja Zhenis Osserbay sanoo ja jatkaa:”Jatkamme mielellämme yhteistyötä Borealiksen kanssa tämän mahdollisuuden kehittämiseksi.”
 
*edellyttää viranomaisten hyväksyntää
 
LOPPU

Lisätietoja:

Borealis:
Virginia Mesicek 
External Communications Manager
puh. +43 (0)1 22 400 722 (Wien, Itävalta)
sähköposti: virginia.mesicek@borealisgroup.com

UCC:
Askar Zhusupov
External Communications
puh: +7 7172 73 71 27
sähköposti: zhusupov@ucc.com.kz


Downloads

Tietoja Borealiksesta
Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6.600 eri puolilla maailmaa ja toimintaa yli 120 maassa. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 7,5 miljardia euroa ja tulos 1 095 miljoonaa euroa. Mubadala investointiyhtiönsä kautta omistaa Borealiksesta 64 % ja loput 36 % omistaa itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV. Yhteistyössä Borougen kanssa Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys. www.borealisgroup.com

Tietoja UCC:stä
United Chemical Company LLP (UCC) perustettiin vuonna 2009. Kazakstanin kansallisen hyvinvointirahaston Samruk-Kazyna JSC:n hallitus päätti yrityksen perustamisesta 28.11.2008. Ennen perustamispäätöstä Kazakstanin tasavallan presidentti oli ehdottanut Kazakstanin laajennetulle hallitukselle 13.11.2008, että maahan perustettaisiin kemianteollisuuden hankkeisiin erikoistunut yritys. 
 
UCC LLP on kansallinen toimija, joka pyrkii kehittämään Kazakstanin petrokemian toimialaa. Se huolehtii petrokemian ja kemian toimialan monipuolisuudesta ja nykyaikaistamisesta sekä tukee kestävää kehitystä houkuttelemalla maahan investointeja ja tukemalla pieniä ja keskisuuria yrityksiä. www.ucc.com.kz

Borstar on Borealis-konsernin rekisteröity tavaramerkki.

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com