December 06, 2018

Borealis ökar PP-kapaciteten i Europa och stärker sitt engagemang i den europeiska kundbasen

Borealis ökar sin PP-kapacitet i Europa och stärker sitt långsiktiga engagemang i att möta europeiska kunders behov av innovativ polypropen.

Borealis, en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel, ökar sin PP-kapacitet i Europa och stärker sitt långsiktiga engagemang i att möta europeiska kunders behov av innovativ polypropen. Borealis har tidigare tillkännagivit en studie av lönsamheten vid en markant ökning av PP-produktionskapaciteten i Europa.

  • Borealis har nu beslutat att investera för att expandera kapaciteten vid sin PP-anläggning i Kallo, Belgien, med 80 kt. Den utökade kapaciteten förväntas vara i produktion i mitten av 2020. 
  • Borealis har även godkänt att FEED-fasen (Front End Engineering and Design) inleds för expansionen av PP-anläggningen i Beringen, Belgien. Det slutliga investeringsbeslutet för denna expansion på 250–300 kt beräknas komma i slutet av 2019 och uppstarten beräknas till mitten av 2022. Det här projektet inkluderar en uppgradering av den nuvarande processtekniken till den företagsägda Borstar®-plattformen.

Målet med kapacitetsökningarna är att dra full nytta av den ytterligare propentillförsel som kommer från den nya PDH-anläggningen (propandehydrering) i Kallo, Belgien. Det slutliga investeringsbeslutet för detta fattades i oktober i år. Råvaror kommer att levereras till Beringen via ett underjordiskt rörledningsnät, vilket är det säkraste och mest miljövänliga transportsättet. Borealis har ett väletablerat, löpande samarbete med olika myndigheter och intressenter i Flandern och Belgien, inklusive Antwerpens hamn och Locate-in-Limburg, för att säkerställa tillväxtambitionerna.

”Denna ökning av PP-kapaciteten är ännu en viktig europeisk investering med målet att betjäna vår europeiska kundbas. I Europa räcker polypropenleveranserna inte till den ökande efterfrågan. Marknaden blir allt tuffare och det kontinuerligt breddade tillämpningsområdet för PP-material gör att ytterligare investeringar krävs. Synergierna med det pågående PDH-projektet i Kallo garanterar en pålitlig och integrerad värdekedja från råvara till kund”, säger Alfred Stern, Borealis Chief Executive.

”Ökad kapacitet stöder den växande efterfrågan på flexibla och styva förpackningar, där Borealis teknik och produkter erbjuder våra kunder förbättrade egenskaper. Ökad tillförsel krävs även för att stötta fordonsbranschen där PP är det snabbast växande polymermaterialet”, säger Maria Ciliberti, Borealis VP Marketing & New Business Development.Borealis PP-anläggningar i Kallo och Beringen erbjuder sofistikerade och innovativa PP-lösningar för ett brett utbud av kvalitetstillämpningar, framför allt för avancerade förpackningslösningar, fordons- och sjukvårdskunder.

SLUT

Downloads

Borealis är en ledande leverantör av innovativa lösningar inom polyolefiner, baskemikalier och gödningsmedel. Företaget har sitt huvudkontor i Wien, Österrike, och har i nuläget cirka 6 600 anställda och verksamhet i över 120 länder. 2017 var omsättningen 7,5 miljarder euro och nettovinsten 1 095 miljoner euro. Mubadala äger, genom sitt holdingbolag, 64 % av företaget, där återstående 36 % ägs av OMV, ett internationellt, integrerat olje- och gasföretag med säte i Österrike. Borealis levererar tjänster och produkter till kunder över hela världen i samarbete med Borouge, ett samriskföretag med Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC). www.borealisgroup.com

Get In Touch

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images and videos are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com

  • More News & Stories On
  • Local