August 20, 2024

Johtava e-polttoaineiden toimija Infinium ja kemikaalien valmistaja Borealis muuttavat hiilidioksidipäästöt muoveiksi

Uusi Infiniumin eNafta on kestävä syöttöainevaihtoehto kulutustavaroiden valmistuksessa käytettäville muoveille

SACRAMENTO, Kalifornia, ja WIEN, Itävalta 20.8.2024 - Johtava e-polttoaineiden toimija Infinium ja johtava edistyneiden ja kestävien muoviratkaisujen toimittaja Borealis ovat solmineet sopimuksen, jonka puitteissa muutoin ilmakehään päätyvistä hiilidioksidipäästöistä voidaan tuottaa vähähiilistä muovia. Näitä polyolefiinimuoveja käytetään yleisesti kulutustavaroiden valmistuksessa, kuten pakkauksissa, kodinkoneissa, vaatteissa ja lääkinnällisissä laitteissa.

“Monet eivät tiedä, että lukemattomat päivittäin käyttämämme muovituotteet ovat peräisin fossiilipohjaisista raaka-aineista”, Infiniumin toimitusjohtaja Robert Schuetzle kertoo. “Infiniumin eNaftan avulla Borealis valmistaa erittäin pienen hiilijalanjäljen muoveja asiakkailleen ja sitä kautta loppukuluttajille, jotka etsivät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.“

Infinium on maailman ensimmäinen eNaftan kaupallisten erien toimittaja. eNafta on kestävä vaihtoehto perinteiselle fossiilipohjaiselle teollisuusbensiinille, joten Infinium auttaa maailmanlaajuisesti vähentämään muovintuotannon hiilidioksidipäästöjä. Infiniumin eNafta valmistetaan yhtiön Project Pathfinder -laitoksessa Corpus Christissä, Texasissa, mistä sitä kuljetetaan Borealiksen Porvoon tuotantolaitoksille, joka näin valmistaa edistyneitä ja kestäviä polyolefiiniratkaisuja asiakkailleen. Maailman ensimmäinen kaupallinen eNafta toimitus lähti Yhdysvalloista toukokuussa.

Infiniumin eNaftasta tuotetut muovit voidaan valmistaa samoilla laitoksilla, samoilla tuotantoprosesseilla sekä kierrättää samalla tavalla kuin perinteiset naftapohjaiset tuotteet. Infinium Pathfinder -laitoksessa tuotettu eNafta on saanut kansainvälisen Sustainability and Carbon Certification -järjestelmän ISCC PLUS -sertifioinnin. Tämä sertifiointijärjestelmä varmistaa vastuullisesti tuotetun syöttöaineen jäljitettävyyden lähtöpaikasta koko toimitusketjun läpi.

“Olemme innoissamme voidessamme käyttää Infiniumin eNaftaa kestävän tuotevalikoimamme laajentamiseen“, toteaa Mirjam Mayer, Borealiksen kiertotalouden ratkaisuista vastaava johtaja. “Ilmakehän hiili on strateginen elementti Borealiksen Circular Cascade kiertotalouteen perustuvassa lähestymistavassa ja edistää siirtymistä yhä enenevässä määrin muovien ja hiilen kiertotalouteen. Näin voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja pienentää heidän hiilijalanjälkeään. Yhteistyömme Infiniumin kanssa osoittaa, että ilmakehän hiili, joka saadaan tehokkaasti talteen ja pysyy sitoutuneen tuotteisiin koko niiden elinkaaren aikana, voi olla tulevaisuuden kiertotalouden rakennuspalikka. Tämä on yksi tapa, jolla Borealis luo merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään.“

Infiniumin ja Borealiksen kumppanuus ja toimitusketjun kehittäminen ovat esimerkki siitä, miten innovoijat voivat yhdessä toteuttaa uusia ratkaisuja vastatakseen kuluttajien kasvavaan kysyntään kiertotalouden ja fossiilittomuuden edistämisestä.

Mediakontaktit:

Infinium
press@infiniumco.com

Borealis
Group Media Desk (konsernin mediadeski)
+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)
media@borealisgroup.com

Infinium

Infinium on sähköpolttoaineiden toimittaja, jonka tarkoituksena on vähentää maailman hiilidioksidipäästöjä. Sähköpolttoaineet eli e-polttoaineet ovat uusi synteettisten polttoaineiden luokka, joka hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja hiilidioksidipäästöjen hukka-aineita, ei öljyä tai elintarvikkeiden kanssa kilpailevia resursseja. Infiniumin sähköpolttoaineita, joita ovat esimerkiksi eSAF-lentopetroli ja eDiesel, voidaan käyttää nykyisissä kuorma-autoissa, lentokoneissa ja laivoissa, ja niiden käyttö vähentää haitallisia hiilidioksidipäästöjä merkittävästi fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. Infinium eNafta auttaa kuljetusalaa saavuttamaan hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteensa, ja lisäksi se on vähähiilinen vaihtoehto kemiallisiin tuotantoprosesseihin, kuten muovin valmistukseen. Lue lisää siitä, miksi Amazon, American Airlines, Citi ja muut johtavat cleantech-innovaatioyritykset ovat valinneet Infiniumin: www.infiniumco.com.

Borealis

Borealis on yksi maailman johtavista edistyneiden ja kestävien polyolefiiniratkaisujen toimittajista. Euroopassa Borealis on myös polyolefiinien kierrätyksen innovatiivinen johtaja ja merkittävä peruskemikaalien tuottaja. Hyödynnämme polymeeriasiantuntemustamme ja vuosikymmenten kokemustamme tarjotaksemme arvoa lisääviä, innovatiivisia ja kiertotaloutta tukevia materiaaliratkaisuja keskeisille teollisuudenaloille, muun muassa kuluttajatuotteisiin, energiaan, terveydenhuoltoon, infrastruktuuriin ja liikkumiseen.

Borealiksella on asiakkaita yli 120 maassa ja pääkonttori Wienissä, Itävallassa. Borealiksen henkilöstömäärä on noin 6000. Vuonna 2023 nettovoittomme oli 216 miljoonaa euroa. OMV, integroitu energia-, polttoaine-, raaka-aine-, kemikaali- ja kemikaaliyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Wienissä Itävallassa, omistaa 75 % osakkeistamme. Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sijaitseva Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) omistaa loput 25 prosenttia.

Luodessamme merkityksellisiä ratkaisuja kestävään elämään perustanamme on sitoutumisemme turvallisuuteen, henkilöstöön, innovaatioihin ja teknologiaan sekä toiminnan erinomaisuuteen. Vauhditamme siirtymistä polyolefiinien kiertotalouteen ja laajennamme maantieteellistä ulottuvuuttamme palvellaksemme paremmin asiakkaitamme kaikkialla maailmassa. Toimintaamme täydentää kaksi tärkeää yhteisyritystä: Borouge (kumppanina ADNOC, pääkonttori Yhdistyneet arabiemiirikunnat); ja Baystar™ (kumppanina TotalEnergies, Yhdysvallat).

www.borealisgroup.com | www.borealiseverminds.com

I

Get In Touch

Borealis

Thank you for understanding that we are only able to respond to media enquiries. For all other inquiries, please reach out to us via these contact forms.

Media representatives can reach our media desk during work days in Austria between 8:30 a.m. and 17:00 p.m. (CET) via email or telephone.

High-resolution images are available for download in our media gallery.


Group Media Desk

+43 1 22 400 899 (Vienna, Austria)

media@borealisgroup.com