May 04, 2021

Nytt nyhetsbrev ute nu, Till dig maj 2021

Ett nytt nummer av vårt lokala nyhetsbrev Till dig kommer nu ut till alla som bor i Stenungsund med omnejd. Du kan också läsa det digitalt här på vår webbplats.

Just nu pågår stora investeringar i infrastrukturprojekt runt om i världen. Energiomställningen är den stora utmaningen och i Tyskland har man beslutat om att anlägga tre stora energikorridorer, från norra delen av landet till den södra, för att ta ett stort steg för hållbar energi i hela landet. Borealis i Stenungsund och vårt material till energikabel spelar en viktig roll i detta projekt. Det är också här i Stenungsund det världsledande och innovativa materialet som möjliggör effektiv energiöverföring på så här långa sträckor, forskats fram. Läs mer i Till dig om människorna som varit och är med och bidrar.

Borealis i Stenungsund, Sverige
Borealis, den enda polyetenproducenten (PE) i Sverige, ligger i Stenungsund, där företaget är den största arbetsgivaren i stadens industrikluster, med 950 anställda. I Stenungsund är produktionen inriktad på wire and cable-tillverkning och företaget levererar specialplast till några av världens största energi-, olje- och vattenledningsprojekt. Krackeranläggningen i Stenungsund är en av Europas flexiblaste krackrar, med möjlighet att använda nafta, etan, propan och butan som råvara. Huvudproduktionen för krackeranläggningen är eten och propen, som används för att producera högteknologisk, högdensitets polyeten (HDPE), lågdensitets polyeten (LDPE) och Borstar® PE-produkter som först och främst används för rör och wire and cable-applikationer. På Borealis i Sverige finns också ett Innovation Center som är fokuserat på polymerdesign, vetenskapliga tjänster och forskning och utveckling (R&D) för wire & cable-lösningar. 2018 invigdes det nya testlabbet för högspänningskablar i Stenungsund, för att möta den växande efterfrågan i samhället på wire & cable-produkter med hög kapacitet

  • More News & Stories On
  • Local