Aktuell driftinformation

Våra anläggningar går med stabil drift

hide
August 08, 2024

Borealis Science Week

En vecka på Chalmers i Göteborg

Kan du förändra världen med kemi?

Frågar du någon på Borealis så får du ett solklart JA. Och helt säkert får du samma svar om du frågar några av de 22 unga forskarna på Borealis Science Week, en sommarforskarskola som pågår nu under vecka 32.

Borealis Science Week är en gratis sommarlovsaktivitet för ungdomar i åldern 15-16 år, som är nyfikna på forskning, experiment och naturvetenskap i stort. Målen är att skapa en kul vecka, där de får träffa andra med liknande intresse, och att aktiviteterna under veckan kan inspirera till ett ökat intresset inom STEM ( Naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik).

Sommarforskarskolan leds av Unga Forskare och universitetsstudenter som har detta som sommarjobb. I år hålls Borealis Science Week i Kemihuset på Chalmers i Göteborg. Sommarforskarskolan som Borealis via Borealis Social Fund stöttat sedan 2016, är en av de tre sommarforskarskolor som varje år anordnas av organisationen Unga Forskare. Unga Forskare har som syfte att främja ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik samt ungdomars roll i samhället. Detta är något vi på Borealis stolt stöttar!

Behovet av att fler unga väljer en karriärväg inom det naturvetenskapliga området, gärna inom kemi, är stort inte bara hos kemiföretagen, utan för hela samhället. Vi vet också att de som väljer kemi i sin utbildningsinriktning kommer få vara med och göra skillnad i omställningen mot ett hållbart samhälle.

Här i Stenungsund på västkusten, finns Sveriges största kemikluster med flera stora, internationella kemiföretag och många spännande karriärvägar. Vill du vet mer om Borealis, titta gärna runt på vår lokala webbsida eller gör ett besök på Borealisgroup.com eller Borealiseverminds.com

Om du redan gjort ditt val och är redo för ett arbete hos oss, klicka här för att se lediga platser eller för att göra en spontanansökan.

Kontakta oss

Maria Bildtmark

Regional Communications Expert

+46 303 860 67

Maria.Bildtmark@borealisgroup.com

I samarbete med

Unga Forskare

Unga Forskare har som syfte att främja ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik samt ungdomars roll i samhället.

Stockholm